Monday, June 3, 2013

K-Meal : I'm Korean Today

wah.. gitu tajuk entry
korean sangat la kan...

tetiba tekak aku ni nak makan kimchi
aduss.. sedapnye kalo makan bibimbap
pastu bilas plak dengan air teh beras panas-panas
ooooo nyamannnn.

oo tidak.. ini bukan pengaruh K-pop ye
bukan juge pengaruh isteri Jehan Miskin tu ye (krik...krik...krik... bunyi cengkerik)
dan bukan juge sebab lagu wondergirl yang aku dengar kat radio pagi nih

semua ni sebab aku nak tebus balik kekecewaan aku makan bibimbap kat Dubu-Dubu.
bukan la tak sedap.. mungkin tak kena dengan selera aku kot..

so next k-meal aku ni kat Bulgogi Brothers kat The Curve

hmm bleh tahan la sedapnye
layanan first class. mungkin mase tu tak ramai orang kot

oo lupa nak bagitau ape itu bibimbap
bibimbap ni sejenis hidangan nasi yang mempunyai sayur yang banyak gile
ade small portion untuk daging or chicken
dihidangkan dengan telur mentah.. don't worry telur tu akan masak mase korang duk gaul-gaul nasi tu
da semestinya ditemani dengan kimchi.

hi telur mentah
hidangan sampai.. part ni paling best
banyak giler side dish dia.. bleh refill plak tuh.. owh heaven

set hidangan.. tak nampak plak side dish kat tepi-tepi tu

bibimbap ni dihidang dalam mangkuk batu yang panas giler
jangan la ko memandai nak pegang batu tu.. bleh terbakar kot
nak makannya plak, ko kena gaul semua bahan dalam tu sehingga sebati
pastu makan la sikit-sikit dalam mangkuk yang disediakan
tapi kalo ko rase ko jenis pelahap.. makan je dalam mangkuk besar tu.. no hall je.

waiter yang comel, gigih dia gaul bibimbap aku

tetiba plak black & white.. Motip?


aku suka bibimbap ni sebab dia banyakkkkkk sayur
dari 6 jenis side dish hinggalah 7 jenis sayur dalam mangkuk tu.
owhh heaven.

dah abis makan, minum air teah beras terbakar ni..
rase agak pelik.. tapi aku suke je.
banyak khasiat oo teh nih.. awet muda kot
hahaha ntah la aku blasah je.. tapi ia memang banyak khasiat

oksusu cha.. teh tau, bukan susu
mase mintak bil, tetiba plak makanan comel ni datang
comel je tembikai ni dia potong.

tembikai & belimbing
ooo sangat best...
aku mau repeat lagi next time


anis fuad
xoxo

No comments:

Post a Comment