Tuesday, April 16, 2013

Semua tak ok!

Assalamualaikum

menyepi je aku seminggu lebih ni ye
bukan ape
last week anak-anak aku tak sihat
Si Azfar dengan high fever sebab tonsil
Si Azeem kecik tu dengan high fever sebab virus

hadoi.. last week seminggu aku berkampung kat wad
sape-sape yang follow instagram aku mesti nampak gambar-gambar
anak-anak aku yang muke seposen tak sihat tuh

Azfar high fever sebab tonsil
hari sabtu petang da nampak tanda-tanda demam
malam tu terus naik 40C
mau tak cuak aku, masuk ubat punggung
pagi esok gi cek kat spital, tonsil dia da bengkak merah menyala
doktor suh masuk ward

esoknya plak adiknya Azeem
aku cam pelik dia demam dan baik-baik
memula tu duk main temperature 37.7 suam-suam gitu
aku pon takat pegi klinik pediatric je, doktor pon kata ok takde ape-ape 
sekali malam abang dia masuk spital, dia pon naik 40C jugak
saje je nak join abang dia kat spital

esoknya bawak dia pegi hospital
sekali diagnose, sakit mata, acute bronchitis dan demam panas
masa ni aku sedikit angin dengan doktor pediatric yang aku slalu pegi tuh
yelah kot, sejak si Azeem ni sakit, aku da dua kali pegi klinik dia
aku cakap anak aku mcm ade kahak, mata macam tak sihat
dia cek-cek, katanya. "lung very clear, mata sebab selsema"
WTFish? aku bleh terimalah kalo yang cakap macam ni doktor biasa
ni Pakar Kanak-Kanak kot!

jadi akhirnya hero-hero aku masuk wad.
duk bilik double bed
aku kat spital plak bahagia
makan 4 kali sehari
sekali makan, 2 meals, azfar punya, azeem punya
jadi total makan sehari 8 meals
orang sakit mane ade selera
jadi.. aku taknak membazir
aku makanla 2-2
hehehehe

anisfuad
xoxo

2 comments:

  1. Sian anak-anak ummie yer...
    Alhamdulillah semua dah kembali sehat.
    Anak mommy plak asyik la ajak pegi spital..
    Bukan nak lawat anak ummi yang sakit, nak pegi jumpe anak dara ummi yang sihat walafiat...
    Adoiii!!!..tepuk dahi mommy!!

    ReplyDelete