Monday, April 1, 2013

Lagi Resepi Bubur Bayi Sedap

hari tu aku adebuat entry bubur nasi ikan bilis.
korang bleh cari kat sini
kali ni nak buat Bubur Nasi Ayam Berlabu
sesuai untuk lunch baby korang

cukup simple jugak
sama je dengan Bubur Ikan Iblis Bersayur tu
cuma ikan bilis tu aku tukar dengan ayam
sayuran tu aku tukar dengan labu dan brokoli je









comel je kan letak dalam cube-cube camni.


Selamat mencuba ye puan-puan

anisfuad
xoxo

4 comments:

  1. Assalamualaikum, nak tanya awak goreng ayam tu dalam minyak biase ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam Nadia,
      Saya guna butter, rase sedap skit. nak guna minyak biasa pon boleh je. hehehe

      Delete
  2. buat puree sekali beras?tahan brp lame?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Allah.. lama tak buka blog, tak prasan comment awak. ha ah.. kali ni saya buat skali dengan nasi/beras. anak no.3 ni tak suke frozen, so saya chill kan je. skali buat tu tahanlah dalam seminggu gitu. pada pendapat saya not more than seminggu sebab takot nanti basi.

      Delete