Monday, April 1, 2013

Jom Kurus With Kevin Zahri

iye.. aku da gomok
timbang hari tu naik 3 kg kot
mengelabah tak hengat
tetiba taknak makan
huh.. 3 minit je azam tuh

aku pikir, gali, selami (ayat jiwang)
apa punca sebenar aku susah nak diet
kenapa kalo aku diet pon mesti tak menjadi
mesti tak cukup or lebih here and there

sampailah aku terbuka web kevin zahri
aku tengok testimoni dan diet mereka kebanyakannya menjadi
dan menjadi bukan untuk sementara, tapi kekal selamanya
dan lagi satu yang best, mereka tak penah tinggal makanan kegemaran
even masa mereka diet pon
ini lah yang aku cari.
makan tak tinggal, tapi berat badan turun

sebab aku nak tahu sangat ape rahsianya
then aku signup seminar Jom Kurus dia
bagi aku yuran sangat berpatutan, RM60.00

ok. tibalah hari aku attend seminar Jom Kurus tu
buat kat Prince Court Hospital
start 10 pagi sampai 1 tengahari

mase sampai tu dia bagi sebotol air mineral, sebijik pisang dan 1 energy bar
wahhhhh.. memula lagi da kena diet

ok. then degebak-gedebuk la si Kevin Zahri ni bercerita,
berkongsi ilmu, ajar mengajari

memula dia cite jenis-jenis gemuk
pastu dia suh test korang gemuk type ape
dan cara nak kurangkan berat badan korang dengan type gemuk korang

pastu dia cerita fungsi sistem badan kita
macamana dia berkerja semasa kita diet
dan hubungkait dengan produk-produk pelangsingan yang dijual kat luar
aku salute dia.. dia tak pernah condemn produk-produk ni

Kevin Zahri in aztion
then waktu yang ditunggu telah tiba
dia suruh setiap orang buat calculation
calculation untuk keperluan diet kita sehari-hari
pastu reka pelan diet masing-masing
hah ini yang best
masing-masing punya pelan takde satu pon yang meninggalkan makanan kegemaran
nak minum coffe bean? boleh
nak makan ayam goreng dengan kulit? boleh
nak makan cheese cake hari-hari? boleh
nak makan coklat hari-hari? boleh
takde hal. boleh je semua tuh
dan yang penting, takde satu pon pengambilan supplement or exercise
hahahahah... aku suka, aku suka
sesuai dengan tagline dia.. Makan penting, Nikmat makan tu wajib

Nikmat makan itu wajib!
aku taknak la panjang lebar cerita kat sini
tak bagus la plak kan.

apa kata korang pegi ke web Kevin Zahri dan signup Seminar Jom Kurus tu
memang berbaloi-baloi-baloi

Sorry sebab tak banyak gambar
seminar ni memang sangat best sampai aku rasa setiap saat tu memang berharga
tak pernah aku sekhusyuk ni dengan seminar.
hahahahahah


me and Kevin Zahri

aku saje crop gambar camni supaya korang tak perasan kegemokan aku
hahahahahahaha
aku bukan nak menumbuk tau.. aku nak tunjuk nasi segenggam
tulah padahnya kalo nak control ayu


Anis Fuad
xoxo

No comments:

Post a Comment