Tuesday, March 19, 2013

Sila Lah Simpati Sikit

Tadi gi bank kejap.
Nak buat bank draft kena tunggu. nak verify dengan home branch katanya
hmm takpe lah.. janji urusan settle.

duduk kat kerusi pelanggan yang disediakan
terpandang sorang ni duduk and kerusi sebelah dia buat letak beg
kat situ ramai yang berdiri sebab takde kerusi
hati ni nak je cakap.. Cik kerusi ni untuk manusia duduk, bukan untuk beg duduk
hebat sangat beg sampai nak kena ade kerusi sendiri.
slalu jadi kan?

same jugak kat hospital/klinik untuk antenatal check up.
aku tak kesah la ko nak bawak laki ko teman check up... nak share sweet moment gitu
tapi kerusi priority kat ibu mengandung kot.
ni tak.. laki duduk.. ibu mengandung berdiri bersandar kat dinding.
pastu buat kering je.. muka macam tak bersalah
hadoii.. kalo ko tak duduk sama sebelah menyebelah pon.. no one will harm your lovely wife dowh

cuba lah gunakan akal fikiran yang Allah bagi.
untuk si suami... bagi lah seat tu kat ibu mengandung yang lain. tak lari nye bini ko tu
untuk si isteri... suruh laki anda bangun dan bagi seat kat ibu mengandung lain.

inilah sikap sesetengah orang kita.
takde rasa simpati.. pentingkan diri sendiri
cuba renungkan..

peace
xoxo

2 comments:

  1. amboi2 Anis, lama menyepi sekali kuar, ngap terus..

    ReplyDelete
  2. Hahaha tu lah kak, mood malas tu lama plak melekat. Sampai la satu hari tu memberi bising sbb blog x aktif.

    Ni harap-harap rajin la start balik ni. Nak mekap blog la kak, bleh suggest sesape tak yang terer?

    ReplyDelete