Friday, March 22, 2013

Sarapan untuk Bayi

ok ok ok
hari tu janji nak buat entry resepi makanan bayi
hah ni buat julung kalinya di tahun 2013
aku nak share resepi makan bayi yang sedap mata
ni senang je.. main campak je
sesuai untuk ibu-ibu yang agak kurang rajin macam aku

Pumpkin & Corn Puree
bahan : sweet corn and pumpkin je
untuk cara.. meh layan gambar & caption je ye.

pumpkin / labu

sweet corn / jagung


kukus / steam

steam 20 minit ye puan-puan

Blend / Kisar.. kan da cakap, mesin ni best, terbalikan je untuk blend


letak dalam baby food cube dan simpan



senang je. anak aku suke sangat
inspirasi resepi dari botol Gerber Baby Food yang kat giant tu
hahahaha

peace
xoxo

No comments:

Post a Comment