Wednesday, April 21, 2010

Travel with my kids

Last week, saya ditugaskan untuk jadi penceramah bagi satu Bengkel di Awana Kijal. Huish... dah lama tak berbengkel kat luar, best ni... sambil menyelam minum air. hehehe

Tapi perjalanan kali ni amat berbeza dari yang sebelum-sebelum ni. Saya drive 5 jam non-stop dengan membawa Azfar dan Athirah bersama. heheheh.. mesti ade yang tertanya... Azfar tak breastfeed ke selama 5 jam tu? Haaa.. Azfar tetap breastfeed walaupun saya tengah driving... macam mana tuuu...

macam ni....
1. Saya bawak bersama peneman saya - penting nih
2. saya bawak bersama 2-3 botol EBM (baru dan cair) dan saya simpan dalam cooler bag supaya EBM tersebut sentiasa sejuk
3. Bila Azfar nak susu, bibik saya akan ambil EBM dalam cooler bag dan panaskan dengan car bottle warmer (yang tak payah pakai air). Benda ni memang berjasa, saya beli kat Mothercare.

Mothercare Car Bottle Warmer.

4. Every 2 hours, saya akan pam dan top up Stok EBM untuk perjalanan dan untuk kegunaan semasa saya kerja kat sana nanti. Saya tak bawak frozen EBM sebab saya takde cooler box.

sessi mengepam sedang berlangsung

Alhamdulillah, perjalanan pergi dan balik, selamat dan berjalan lancar. Saya berjaya susukan Azfar walaupun tengah driving. SATU KEJAYAAN SAYA DALAM PERJALANAN PENYUSUAN SAYA... ALHAMDULILLAH... SYUKUR

8 comments:

  1. Umialya : Thank you very much.. harap dapat inspire mommies lain jugak. :)

    ReplyDelete
  2. salam kenal.

    tahniah!!!! caiyok!!! go go supermommy...

    ReplyDelete
  3. thank you very much ibudhani...

    ReplyDelete
  4. salam
    nice work..! i use the same bottle warmer.
    cumanya nak tanya you, you pakai bottle holder yg lekat di kerusi ke tu? it's so convenient! you beli di mana ya? tq

    ReplyDelete
  5. Nic : tak sure plak yang bleh sangkut tu.. but it does have a holder which u can hang it at the back of the seat (if the seat got hook) . it is really convenient compared to other warmer yang nak kena isi air tuh.

    i beli kat mothercare bangsar (mase beli tuh... ni yang paling last tinggal). brand snowbear pon ade... harga pon sama je (last seen at fabmom TTDI)

    ReplyDelete
  6. hebat tul!
    kalu la saya leh jadi cam awak..

    nak cari warmer camtu gak la..

    ReplyDelete